Zelná polévka s brambory a uzeninou - postup přípravy
Tato zelná polévka se salámem, brambory a slaninou je připravena dle polského receptu. Hodí se jak k obědu, tak také jako samostatná večeře, která vás dokonale zasytí na celou noc. Tudíž vás žádné noční procházky do lednice nečekají.
Ingredience
Nachystejte si čerstvé zelí a nakrájejte jej na kostičky, totéž proveďte i se slaninou. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a dejte do něj opékat slaninu na cca tři minuty. Salám nakrájejte na kolečka a přidejte jej do hrnce. Po chvíli restování přihoďte nakrájenou mrkev, cibuli a zbylou zeleninu. Vařte čtyři minuty na mírném ohni.
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky požadované velikosti. Do hrnce vložte kysané zelí, brambory a okořeňte mletou paprikou, solí, mletým pepřem a bobkovými listy. Přilijte i vývar a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou, vařte 15 minut a poté přidejte najemno nasekaný kopr. Plamen vypněte, nechejte polévku chvíli odpočívat a můžete podávat. Dobrou chuť!