Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtový koláč s lesním ovocem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jogurtový koláč s lesním ovocem - postup přípravy

Jednodušší a rychlejší koláč už si ani nelze představit. Všechny ingredience prostě smíchejte a dejte je upéct. Nic složitějšího v tom není, což je dobrá zpráva pro všechny začátečníky i časově vytížené domácí pekaře, kteří nutně potřebují pohostit návštěvu či svou rodinu něčím sladkým na zub. Přípravu odbudete do deseti minut a pak už jen počkáte, až se upeče.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jogurt vlijte do mísy a zasypejte ho cukrem. Přidejte rostlinný olej, špetku soli, vanilkový extrakt a tři vajíčka. Přes sítko ke směsi prosejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, abyste se zbavili hrudek, a elektrickým šlehačem vše prošlehejte do jednotné a hladké konzistence bez hrudek. Výsledkem by mělo být spíše tekuté těsto.

2. KROK

Kulatou dortovou formu bohatě vytřete máslem a vysypejte hladkou moukou a vlijte do formy připravené těsto. Bobulové ovoce, které máte rádi, nasypejte na vrch koláče do souvislé vrstvy. Použít můžete jak čerstvé, tak i zmražené ovoce, přičemž to zmražené předem nerozmrazujte.

3. KROK

Koláč vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte po dobu 45 minut. Po dopečení jej nechte zvolna vychladnout na pokojovou teplotu, opatrně sejměte dortový kroužek a před podáváním jej posypejte moučkovým cukrem.

4. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů