Šišky z mletého masa pečené na bramborovém lůžku - postup přípravy
Pokud jste dostali chuť na pořádný oběd, na jehož přípravu nebudete muset vynaložit příliš práce, není nic lepšího, než se pustit do receptu z jednoho pekáče. Díky tomu totiž zašpiníte minimum nádobí a výsledek je fantastický.
Ingredience
Nejprve si namočte starší bílý chléb do vody. Hovězí i vepřové maso namelte a dejte jej do mísy. Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a polovinu množství přidejte k masu. Jakmile chléb změkne, vymačkejte z něj vodu a rovněž jej namelte k masu. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžičku soli, půl lžičky mletého černého pepře, 1 lžičku granulovaného česneku a 2 lžičky papriky. Důkladně ručně zapracujte.
Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte do druhé mísy. Prolisujte k nim česnek, přidejte i zbylou cibuli, 2 lžíce majonézy, 1 lžičku soli, půl lžičky mletého pepře, 1 lžičku granulovaného česneku a 2 lžičky papriky. Vše důkladně promíchejte lžicí. Do zapékací formy na dno dejte bramborovou směs a zarovnejte ji lžící.
Namočte si dlaně a poté z masa začněte tvarovat menší šišky. Ty pokládejte na bramborovou směs. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 35 minut. Před dopečením můžete libovolně posypat strouhaným sýrem, po dopečení čerstvou petrželkou, ihned podávejte. Dobrou chuť!