Barevná velikonoční vajíčka se šunkou a kukuřicí - postup přípravy
Velikonoční vajíčka můžou vypadat i jinak, než jak jsme zvyklí. Stačí trocha kreativity a slavnostní stůl vám ozdobí roztomilý předkrm ve formě aspikových vajíček plněných zeleninou a masem, anebo čímkoliv, co se vám právě namane. Příprava je velmi zábavná a jednodušší, než byste si mohli myslet. Tak si připravte prázdné skořápky od vajíček, pár přísad a dávku kreativity a zábava může začít.
Ingredience
Nejprve si připravte skořápky. Do širšího konce udělejte díru dost velkou na to, aby se skrze ni dalo vajíčko naplnit surovinami. Samotné vajíčko si uschovejte na příští použití, v receptu jej nebudete potřebovat. Skořápky pak vypláchněte a nejlépe vyvařte v osolené vodě, abyste se zbavili zbytků vajíčka a blan zevnitř. Nakonec je nechte vyschnout na topení.
Když jsou skořápky připravené, přijdou na řadu suroviny. Nakrájejte na drobné kostičky papriku a šunku. Bylince jen otrhejte lístky, které ale nechte v celku. Budou sloužit ve vajíčku jako ozdoba. Z kukuřice nebo hrášku slijte nálev a nechte je dobře okapat.
Skořápky vložte do plata otvorem nahoru. Připravenými surovinami pak otvorem opatrně po vrstvách naplňte vajíčko a někam ke straně umístěte lístek bylinky.
Želatinu vsypte do misky a přidejte k ní 10 lžic studené vody. Promíchejte a nechte ji 10 minut nabobtnat. Poté ji zahřejte v mikrovlnné troubě, aby se rozpustila, a smíchejte ji s připraveným vývarem. Touto směsí pak opatrně zalijte suroviny vyskládané ve vaječné skořápce.
Vajíčka pak vložte na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Dobře vychlazená vejce pak tradičním způsobem oloupejte ze skořápky a užijte si ten nádherný pohled na svůj výtvor. Vajíčka podávejte jako předkrm položená na listech salátu.