Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s karamelovou náplní

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Bábovka s karamelovou náplní - postup přípravy

Někdy je těžké jen tak z fleku vymyslet chutný a originální dezert, tato bábovka ovšem svou chutí předčí všechna očekávání. Pokud tedy máte zásobu kondenzovaného mléka, nebojte se ji využít na tento recept.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hrnce dejte cukr a za stálého míchání jej zahřívejte, dokud se nerozpustí. Jakmile zkaramelizuje, tak jej smíchejte s máslem a následně s mlékem. Nakonec do směsi zamíchejte i kondenzované mléko a vařte do zhoustnutí.

2. KROK

Do mísy nasypejte kukuřičnou mouku, přilijte kondenzované mléko, smetanu a promíchejte. Poté přimíchejte i prášek do pečiva. Formu na bábovku (průměr 23 cm) vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Poté přidejte po lžících náplň a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na 35 minut. Po dopečení můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů