Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s karamelovou náplní

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Bábovka s karamelovou náplní - postup přípravy

Někdy je těžké jen tak z fleku vymyslet chutný a originální dezert, tato bábovka ovšem svou chutí předčí všechna očekávání. Pokud tedy máte zásobu kondenzovaného mléka, nebojte se ji využít na tento recept.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do hrnce dejte cukr a za stálého míchání jej zahřívejte, dokud se nerozpustí. Jakmile zkaramelizuje, tak jej smíchejte s máslem a následně s mlékem. Nakonec do směsi zamíchejte i kondenzované mléko a vařte do zhoustnutí.

2. KROK

Do mísy nasypejte kukuřičnou mouku, přilijte kondenzované mléko, smetanu a promíchejte. Poté přimíchejte i prášek do pečiva. Formu na bábovku (průměr 23 cm) vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Poté přidejte po lžících náplň a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na 35 minut. Po dopečení můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů