Rychlá kakaová buchta na plech - postup přípravy
Občas se každému stane, že nestíhá. Pokud v takové situaci potřebujete ještě upéct buchtu nebo moučník, může to být skutečný problém. Je tedy dobré mít v záloze recept na rychlou kakaovou pochoutku, jako je tato.
Těsto
Poleva
Do mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr a špetku soli. Vyšlehejte, dokud směs nebude pěnit. Ve vedlejší misce smíchejte mouku s prosátým práškem do pečiva a kakaem. První část této směsi nasypejte do těsta, zašlehejte, poté přilijte a zašlehejte olej. Přisypejte zbytek suché směsi a opět zašlehejte.
Pokud jste se rozhodli vyfotit si upečenou kakaovou buchtu, ujistěte se, že vypadá lákavě. Funkce cz.depositphotos.com/upscaler.html vám vždy pomůže fotografii vylepšit a získat ji v perfektní kvalitě.
Plech (25x35cm) vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte do něj všechno těsto. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 20 minut. Mezitím si připravte polevu. Do hrnce nalijte mléko, rostlinný olej a nasypejte obyčejný i vanilkový cukr a kakao. Promíchejte a dejte vařit, dokud poleva mírně nezhoustne.
Po dopečení ještě mírně teplé těsto nařezejte na kostičky a zalijte je polevou. Poté každý čtvereček zvlášť ozdobte například strouhaným kokosem, oříšky, mandlem apod. A můžete podávat. Dobrou chuť!