Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová roláda s pudinkovo-čokoládovým krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Piškotová roláda s pudinkovo-čokoládovým krémem - postup přípravy

Tato jednoduchá, ale přesto velice elegantní piškotová roláda s lahodným krémem s pravou čokoládou si získá vaše srdce. Je jako dělaná na oslavu, kde potěší všechny přítomné hosty včetně oslavence, i jen tak ke kávě jako slavnostnější tečka po obědě. A pokud patříte mezi šťastlivce, kteří zrovna mají doma Pikao, neváhejte jej přidat do krému – chuťově jej povýší na zcela novou úroveň. Tento originální recept nám poskytla Andy z Andy vaří pro zdraví.

Ingredience pro:
1 porce

Piškot

Krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Jaroslava Plotická
1. KROK

Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mouku a opatrně vmíchejte sníh z bílků. Na závěr přidejte trochu kakaa a lehce zamíchejte. Plech vyložte pečicím papírem, který lehce potřete olejem, a těsto na něj nalijte. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut. Po upečení piškot ihned sejměte z plechu a stočte jej na vlhké utěrce.

2. KROK

Nalámejte si čokoládu na kousky. Ve 300 ml mléka uvařte jeden hustý pudink a nalámanou čokoládu do něj vmíchejte. Dle chuti přidejte Pikao a důkladně vše promíchejte. Povrch pudinku přikryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout.

3. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s trochou moučkového cukru a poté po částech vmíchejte vychladlý puding. Přidejte rum dle chuti a vyšlehejte v hladký krém. Vychladlý piškot potřete marmeládou dle vlastního výběru a na ni naneste krém. Poté jej srolujte a roládu ozdobte dle fantazie a chuti. Před podáváním nechte dostatečně vychladit v lednici.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů