Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté škvarkové houstičky s kmínem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté škvarkové houstičky s kmínem - postup přípravy

Škvarkové placky jsou chutné a velmi oblíbené. Pro někoho však mohou být příliš tuhé. Proto je dobrý nápad připravit z nich klasické kynuté zapletené houstičky sypané solí a kmínem. Jsou dokonale nadýchané a vláčné a doma se po nich jen zapráší. Vřele doporučujeme připravit je rovnou v dvojité dávce podle receptu paní Ireny Scholtzové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr a droždí a na 15 minut nechte odstát, aby se aktivovaly kvasinky. Do mísy prosejte hladkou mouku, přilijte vzešlý kvásek, sůl, jedno vajíčko a škvarky. Škvarky přidejte buďto mleté, anebo půl na půl s celými škvarky, podle toho, jak vám to vyhovuje. Uhněťte pružné a nelepivé těsto, které nechte v míse pod utěrkou 1 až 2 hodiny kynout.

2. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 10 až 12 částí, zformujte je do kuliček, zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 až 60 minut. Pak každý bochánek rozdělte na tři díly, smotejte z nich houstičky, které vyskládané na plechu pokrytém pečicím papírem nechte znovu 30 minut vykynout.

3. KROK

Druhé vajíčko vyšlehejte vidličkou a potřete jím povrch všech vykynutých houstiček. Posypejte je hrubozrnnou solí a kmínem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 15 až 20 minut dozlatova.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů