Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráčky s vepřovou směsí s paprikou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramboráčky s vepřovou směsí s paprikou - postup přípravy

Bramboráky mohou sloužit jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k různým gulášům a směsím, jako je ta z vepřového masa a paprik v rajčatové omáčce podle receptu paní Andy Chudobové. Recept je snadný a rychlý na přípravu a výsledek je velmi chutný. S bramboráky coby přílohou navíc dokonale ladí.

Ingredience pro:
1 porce

Vepřová směs s paprikou

Bramboráčky

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory nastrouhejte, trochu je osolte a nechte chvíli stát, aby pustily šťávu. Poté je slijte a důkladně vymačkejte. Přidejte k nim dvě vajíčka, sůl, pepř, drcený česnek, strouhanku a majoránku. Vypracujte těsto, které naběračkou dávkujte na pánev s trochou rostlinného oleje. Bramboráky smažte na středním ohni po obou stranách dozlatova.

2. KROK

Cibuli nakrájejte na kostičky a na pánvi s trochou oleje ji osmahněte dozlatova. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a jemně nakrájený česnek, nechte ho lehce zezlátnout a podlijte trochou rajčatového protlaku. Chvilku nechte probublat, ochuťte solí, pepřem, worcesterovou omáčkou a dalším kořením, které máte rádi. Hodí se třeba grilovací koření a mletá sladká paprika. Podlijte vše trochou vody a duste doměkka. Nakonec přidejte na kousky pokrájenou papriku a nechte ji ve směsi chvilku vařit. Nakonec omáčku zahustěte škrobem, jíškou nebo směsí vody a hladké mouky, provařte a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů