Kynuté placky se sezamovým máslem - postup přípravy
Ať už chystáte pohoštění pro přátele, oslavu, či si jen chcete dát něco dobrého, tyto placky se sezamovým máslem jsou rozhodně dobrou volbou. Jejich jemná textura vás prostě dostane.
Ingredience
Do větší mísy nasypejte krupici a hladkou mouku. Přidejte sůl, sušené droždí a vše zalijte většinou vlažné vody. Ručně začněte hníst těsto a během toho ještě postupně přilévejte vodu. Uhnětené těsto nechejte v míse, zakryjte ji potravinářskou folií a nechejte těsto vykynout. Poté ho přemístěte na pomoučněnou plochu a rozdělte ho na dvě části.
Rozválejte je a pomocí velkého kulatého vykrajovátka z nich vykrojte kolečka. Nechejte je přikryté pod utěrkou na pět minut a poté je můžete dát opéct na suchou předehřátou pánev. Opékejte je z obou stran dozlatova, následně je dejte na talíř a každý kousek potřete rozpuštěným máslem smíchaným se sezamovými semínky. Poté můžete podávat, dobrou chuť!