Zapečené brambory se špekáčky a zeleninou - postup přípravy
Vaření nemusí být zdlouhavé ani nudné. Připravte si zapečené brambory trochu jinak podle receptu paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Syrové brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Špekáčky nakrájejte na kostky a očištěnou papriku na kratší proužky. Všechny ingredience smíchejte v míse, podle chuti osolte a opepřete, přidejte nasekanou jarní cibulku a znovu promíchejte.
Pekáč vytřete směsí rostlinného oleje a másla a vyklopte do něj připravenou bramborovou směs. Vložte pekáč do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte, dokud brambory nezměknou. Ke konci pečení vyklepněte do misky vajíčka, rozšlehejte je vidličkou dohladka a zalijte jimi horké brambory, které vraťte zpátky do trouby a dopékejte, dokud vejce na povrchu nezezlátnou.
Hotové brambory podávejte posypané jarní cibulkou a doplněné o kyselou okurku či jinou nakládanou zeleninu.