Slepovaná kolečka s krémem z mascarpone a ovocem - postup přípravy
Jemný dezert se hodí jako pohoštění na oslavu, ale i jako snadný dezert pro děti na každodenní mlsání. Svůj osvědčený recept s námi sdílela paní Věra Dufková.
Na těsto
Na krém
Další přísady
Hladkou mouku prosejte do mísy spolu s moučkovým cukrem a vše dobře promíchejte. Přidejte změklé máslo, citronovou kůru, vyklepněte dvě vajíčka a všechny ingredience důkladně promíchejte do homogenního těsta. Vyválejte z něho placku o síle asi půl centimetru a vykrajujte z něj kolečka či květinky. Vyskládejte tvary na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je v troubě rozehřáté na 150 °C asi 20 minut dorůžova.
V míse smíchejte smetanu ke šlehání s pudinkem a cukrem a vyšlehejte do husté konzistence. Po chvíli přidejte mascarpone a tvaroh a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hustý a tuhý krém.
Upečená kolečka nechte vychladnout, natírejte je ovocným džemem a slepujte je po dvojicích dohromady. Slepené tvary vyskládejte na tác. Krém z mascarpone naplňte do zdobicího sáčku a postříkejte jím povrch každého slepeného kolečka. Povrch krému ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.