Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinový salát se zeleninou a sýrem feta

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Těstovinový salát se zeleninou a sýrem feta - postup přípravy

Ne vždy má člověk chuť na těžký a mastný oběd plný masa a přílohy; přesně v ten moment přicházejí na scénu lehké obědové saláty. Tento je vyvážený, obsahuje dostatek živin a svou chutí vás také rozhodně nezklame.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Dresink

Pečené tousty

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Odkrojte z brokolice hlavičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s fazolkami, které pokrájíte na menší kousky. Vařte je 2 minuty, poté vodu sceďte a brokolici s fazolkami dejte do salátové mísy. Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, přidejte je do mísy se zeleninou.

2. KROK

Hotové těstoviny sceďte a nechejte je vychladnout. Okurku nakrájejte na menší kousky a dejte ji do salátové mísy. Totéž proveďte s bazalkou. Poté dejte do mísy vařené těstoviny a na poloviny nakrájené olivy.

3. KROK

Na dresink dejte do menší misky rostlinný olej a vymačkejte k němu šťávu z citronu. Přidejte prolisovaný česnek a důkladně směs promíchejte. Poté promíchejte salát v míse a sýr feta nakrájejte na menší kousky. Přidejte ho do mísy, zalijte dresinkem a důkladně vše naposledy promíchejte.

4. KROK

Poté se vrhněte na přípravu toustů. Rozkrojte je zešikma na poloviny a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte je olivovým olejem a dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 15 minut.

5. KROK

Kopr a petrželku nasekejte nadrobno a dejte je do menší mističky. Přidejte k nim česnek nasekaný nadrobno a důkladně směs promíchejte. Na hotové tousty naneste bylinkovou směs a servírujte je spolu se salátem, na ozdobu můžete vše zasypat piniovými oříšky. Dobrou chuť!

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů