Těstovinový salát se zeleninou a sýrem feta - postup přípravy
Ne vždy má člověk chuť na těžký a mastný oběd plný masa a přílohy; přesně v ten moment přicházejí na scénu lehké obědové saláty. Tento je vyvážený, obsahuje dostatek živin a svou chutí vás také rozhodně nezklame.
Ingredience
Dresink
Pečené tousty
Na ozdobu
Odkrojte z brokolice hlavičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s fazolkami, které pokrájíte na menší kousky. Vařte je 2 minuty, poté vodu sceďte a brokolici s fazolkami dejte do salátové mísy. Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, přidejte je do mísy se zeleninou.
Hotové těstoviny sceďte a nechejte je vychladnout. Okurku nakrájejte na menší kousky a dejte ji do salátové mísy. Totéž proveďte s bazalkou. Poté dejte do mísy vařené těstoviny a na poloviny nakrájené olivy.
Na dresink dejte do menší misky rostlinný olej a vymačkejte k němu šťávu z citronu. Přidejte prolisovaný česnek a důkladně směs promíchejte. Poté promíchejte salát v míse a sýr feta nakrájejte na menší kousky. Přidejte ho do mísy, zalijte dresinkem a důkladně vše naposledy promíchejte.
Poté se vrhněte na přípravu toustů. Rozkrojte je zešikma na poloviny a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte je olivovým olejem a dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 15 minut.
Kopr a petrželku nasekejte nadrobno a dejte je do menší mističky. Přidejte k nim česnek nasekaný nadrobno a důkladně směs promíchejte. Na hotové tousty naneste bylinkovou směs a servírujte je spolu se salátem, na ozdobu můžete vše zasypat piniovými oříšky. Dobrou chuť!