Nepečený dezert s oplatky a Nutellou - postup přípravy
Nezáleží na tom, jestli čekáte důležitou návštěvu, máte chuť na něco dobrého anebo chcete potěšit svého blízkého člověka, tento dezert vás totiž nikdy nezklame. Je ideální na dny, kdy se vám nic nedaří a nestíháte, jelikož je připraven prakticky hned a levně.
Ingredience
Na vymazání formy
Na ozdobu
Smetanu nalijte do větší mísy a chvíli ji šlehejte. Poté k do ní dejte Nutellu či jinou čokoládovou pomazánku a šlehejte tak dlouho, dokud vám nevznikne krém. Formu o rozměrech 21×11 cm vymažte rostlinným olejem a vyložte ji potravinářskou fólií. Naneste na ni čtvrtinu krému a položte na ni třetinu oplatků. Poté dejte další krém a opět oplatky.
Na ně dejte třetí vrstvu krému a poslední vrstvu oplatků. Poté už jen naneste a zarovnejte poslední vrstvu krému a zabalte dezert do potravinářské fólie i z vrchu. Dejte ho do lednice zatuhnout alespoň na dvě hodiny. Po uplynulé době překlopte dezert na servírovací talíř. Dle libosti ho dozdobte např. Nutellou či lískovými ořechy a můžete ho podávat, dobrou chuť!