Domácí kachní vývar se skleněnými nudlemi - postup přípravy
Už naše babičky věděly, že polévka je grunt a vývar obzvláště. Pokud vás ale za ta léta už docela omrzel klasický slepičí nebo kuřecí či jen máte chuť trochu experimentovat v kuchyni, vyzkoušejte tentokrát kachní vývar se skleněnými nudlemi a vejcem podle poctivého receptu paní Lenky Kejíkové.
Ingredience
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte ji najemno. Cibuli zbavte pouze svrchních poškozených a špinavých listů, hnědou slupku ale neloupejte. Česnekové stroužky zbavte slupky a pokrájejte je na čtvrtky. V hrnci rozehřejte kachní sádlo, orestujte na něm kořenovou zeleninu. Pak přidejte celou cibuli a česnek, přihoďte odřezky kachního masa a vše podlijte vodou. Nechte vodu přivést k varu, poté ztlumte žár na minimum a nechte přísady probublávat 4 až 5 hodin.
Hotový vývar sceďte, maso oberte a rozdělte do talířů. Přidejte povařené skleněné nudle, rozpůlené vajíčko uvařené natvrdo, popřípadě doplňte zeleninou dle vlastního výběru. Vše zalijte kachním vývarem a ihned podávejte.