Těstoviny s mletým masem a kečupovou omáčkou - postup přípravy
Jednoduché těstoviny s kečupovou omáčkou jsou oblíbeným receptem velké spousty českých domácností. Pokud jste se s nimi ještě nesetkali, vyzkoušejte osvědčený domácí recept od paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Těstoviny uvařte podle návodu doměkka, po dovaření je slijte a propláchněte studenou vodou. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemné kostičky a osmahněte je v hrnci na troše oleje dozlatova. Přidejte mleté maso a dobře ho promíchejte, aby se nezačalo spojovat do hrudek. Nechte maso zatáhnout, posypejte ho solí, pepřem a sladkou paprikou a ještě chvilku restujte.
Červenou papriku nakrájejte na drobné kostky a přihoďte je do hrnce s mletým masem. Přidejte trochu ostrého kečupu. Rozdrobte masox dle chuti, podlijte trochou vroucí vody a pod pokličkou poduste doměkka. Omáčku nechte podle chuti zredukovat, v případě potřeby dochuťte a podávejte spolu s vařenými těstovinami, které na talíři posypejte strouhaným sýrem.