Sušenkové poháry s pudinkovým krémem a jahodami - postup přípravy
To, že nemáte zrovna příliš času, ještě neznamená, že nemáte právo si jednou za čas dopřát pořádný dezert. Třeba tento vypadá elegantně už sám o sobě a pochutnají si na něm i vaši blízcí.
Základ
Domácí pudink
Na ozdobu
Bebe sušenky nasypejte do mixéru a rozdrťte je nadrobno. Nachystejte si čtyři poháry či skleničky a rozmixované sušenky rozprostřete na dno. Jahody omyjte, zbavte je stopek a nakrájejte je na malé kostičky. Přidejte k nim cukr krystal a promíchejte je, poté přidejte i vanilkový cukr a znovu je promíchejte. Naneste je na základ ze sušenek a opět je hezky rozprostřete.
Do hrnce nalijte plnotučné mléko. Přidejte k němu kukuřičný škrob s cukrem. Důkladně směs promíchejte metličkou a dejte hrnec na sporák. Vařte pudink, dokud nezhoustne do požadované konzistence. Poté ho sundejte ze sporáku, ještě ho párkrát promíchejte, vyčkejte, než vychladne, a přidejte do něj vanilkový jogurt. Opět ho promíchejte dohladka. Naneste pudink navrch dezertu a na závěr jej dozdobte čokoládovými pecičkami a jahodami. Dobrou chuť!