Cuketový koláč s ovocem a drobenkou - postup přípravy
Sezóna cuket je už dávno tady a to znamená, že je můžete chytře využít a naučit se z nich dělat různá zajímavá jídla – třeba tento cuketový koláč. Recept nám poskytla paní Aneta Vagalová.
Těsto
Dále
Drobenka
Cuketu očistěte, odkrojte z ní tuhou slupku a nastrouhejte ji nahrubo. Do mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim cukr, obojí společně vyšlehejte. Následně do mísy s vejci přidejte rostlinný olej. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a výslednou směs prosejte do mísy. Důkladně promíchejte. Vařečkou poté vmíchejte do mísy i nastrouhanou cuketu.
Plech na pečení vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do něj těsto a zarovnejte ho. Dejte na něj ovoce dle chuti a připravte drobenku. V menší míse smíchejte máslo s cukrem a moukou. Drobenkou zasypejte vrch koláče a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte koláč cca 25 minut a můžete ho podávat, dobrou chuť!