Hovězí guláš s bramborem - postup přípravy
Guláše jsou skvělé. Jsou rychle hotové, unesou téměř všechny přísady a výsledek je vždycky perfektní. Zkuste hovězí guláš s rajským protlakem a bramborem podle osvědčeného domácího receptu, který nám poskytla paní Diana Berkyová.
Ingredience
Dvě velké cibule nebo tři menší oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Čím je tmavší, tím lépe.
Maso opláchněte, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte ho na menší kostky. Když je cibule v hrnci dostatečně tmavá, přihoďte k ní kostky hovězího masa a nechte je zatáhnout. Posypejte solí a kořením na maďarský guláš, promíchejte a podlijte trochou vody nebo vývar. Přiklopte pokličkou a duste maso doměkka.
Červenou papriku očistěte od stopky a semeníku a nakrájejte na kratší tenké nudličky. Když maso změkne, přihoďte k němu pokrájenou papriku a vyklopte malý rajčatový protlak. Podle chuti dosolte a dopepřete a nechte ještě chvilku provařit. Nakonec přidejte předem uvařené brambory (případně je přidejte syrové spolu s masem) a guláš v případě potřeby zahustěte záklechtkou z trochy hladké mouky a vody. Díky bramborům se ale guláš zahustí sám od sebe, a proto možná nebude zahuštění moukou téměř, anebo vůbec potřeba.