Jednoduché domácí muffiny s čokoládou - postup přípravy
K tomu, abyste potěšili chuťové pohárky své a svých blízkých, nemusíte být žádný vyučený cukrář ani mít s pečením zkušenosti. Bohatě budou stačit tyto jednoduché muffiny s čokoládou, které i přes snadnou přípravu chutnají skvěle.
Ingredience
Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte k němu vanilkový a obyčejný cukr, špetku soli a vše společně vyšlehejte metličkou. Jakmile začne vejce pěnit, tak do mísy přilijte i rostlinný olej a pokračujte ve šlehání. Poté přilijte plnotučné mléko a dále šlehejte. Dále do směsi přisypejte hladkou mouku s práškem do pečiva a obojí zašlehejte.
Výsledkem bude mírně husté těsto. Nachystejte si formu na muffiny, vyložte ji papírovými košíčky a do každého dejte trochu těsta. Čokoládu nalámejte na čtverečky a do každého muffinu dejte jeden kousek. Poté ji zalijte dalším těstem a to nakonec posypejte čokoládovými pecičkami. Dejte formu do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečte muffiny po dobu 15 minut. Poté máte hotovo, dobrou chuť!