Piškotová roláda s pařížským krémem - postup přípravy
Piškotová roláda naplněná pařížským krémem může být skvělým zákuskem ke kávě plným čokoládové chuti. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Na těsto
Na krém
Do mísy dejte vejce, cukr a nastrouhejte kůru z pečlivě omyté limetky. Vyšlehejte do pěny. Potom přidejte hladkou mouku, olej a špetku soli. Vše znovu prošlehejte, aby bylo těsto co nejvíce nadýchané.
Vyložte pečicí plech přiměřené velikosti pečícím papírem. Těsto na něj nalijte a pravidelně rozprostřete. Troubu rozehřejte na 230 °C a pečte sedm minut. Po vyndání z trouby ještě horký piškot za pomoci pečicího papíru srolujte.
Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem, nalijte smetanu ke šlehání. Do ní nalámejte čokoládu na vaření a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Pozor, smetana se nesmí vařit, jen musí být teplá tak, aby se rozpustila čokoláda. Poté nechte směs vychladnout a nakonec z ní vyšlehejte krém.
Vychladlé těsto narovnejte, naneste na něj krém a opět srolujte. Roládu můžete nazdobit třeba pařížskou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami nebo něčím dle vaší fantazie. Dejte ji do lednice ztuhnout a pak servírujte.