Zelná pizza s mozzarellou - postup přípravy
Pizza je pokrm, který miluje skoro každý člověk na světě, jenomže její častá konzumace není zrovna dvakrát zdravá ani levná a její domácí příprava mnohdy zabere až příliš moc času. Tato zelná varianta je však rychlejší na přípravu a jako bonus je i zdravější.
Ingredience
Nálev
Zelí nakrájejte na proužky a zalijte ho vodou s trochou octa, nechejte ho v tomto nálevu odležet na cca deset minut. Čtvrt cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno, klobásku nakrájejte na kolečka. Zalijte klobásku horkou vodou a nechejte ji v ní na dvě minuty odležet. Do čisté mísy rozklepněte dvě vejce a přidejte k nim sůl, prošlehejte je vidličkou.
Vymačkejte ze zelí přebytečnou tekutinu a dejte ho do mísy. Nalijte vaječnou směs na zelí a důkladně vše promíchejte. Rozehřejte na pánvi trochu rostlinného oleje, dejte na ni zelnou směs a důkladně ji rozprostřete. Zakryjte pánev pokličkou a smažte těsto cca čtyři minuty. Poté ho s pomocí talíře otočte a smažte ho z druhé strany na slabém plameni.
Naneste na zelný korpus rajčatovou omáčku a rozprostřete ji na něm. Posypejte ji nakrájenou cibulkou a klobáskou. Přidejte navrch i nastrouhanou mozzarellu. Nakonec dodejte ještě trochu oleje a pizzu pod pokličkou dosmažte, dokud se sýr nerozpustí.