Pomazánka z červené čočky a mrkve - postup přípravy
Připravte sobě a svým blízkým tuto jedinečnou a zdravou pomazánku z červené čočky a mrkve, která všechny zasytí, ale nebudete se cítit přecpaně. Recept nám poskytla paní Martina Recmanová.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Rozpalte v pánvi trochu rostlinného oleje a osmažte ji na něm. Během tohoto procesu oloupejte mrkev, nakrájejte ji nadrobno a přidejte ji smažit k cibulce. Česnek oloupejte a nakrájejte ho na malé kousky. Tyto kousíčky poté plochou nože roztírejte o krájecí desku tak dlouho, dokud vám nevznikne kašička.
Přidejte ji smažit do hrnce spolu se solí a kari kořením. Čočku propláchněte a nechejte okapat, přidejte ji do hrnce a vše zalijte vařící vodou. Pod pokličkou duste směs do zhoustnutí. Následně nechejte pomazánku vychladnout a můžete ji podávat. Pokud chcete, tak ji ještě před tím rozmixujte. Dobrou chuť!