Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chléb ve vajíčku a sýru

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Chléb ve vajíčku a sýru - postup přípravy

Velmi rychlou večeří je osmažený chléb ve vajíčku a sýru. Paní Ilona Šimůnková, který nám recept poskytla, radí namazat chléb hořčicí a pálivým kečupem a posypat cibulí a jarní cibulkou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Chléb nakrájejte na běžné krajíce. V misce si rozšlehejte vejce, přidejte k nim nastrouhaný sýr, osolte, opepřete a přisypejte nějaké ostré koření. Záleží samozřejmě na vaší chuti.

2. KROK

Na pánev dejte olej, zhruba tak, jako byste chtěli péct topinky. Rozpalte ho a chléb z obou stran namočte do vejce se sýrem a poté ho z obou stran osmahněte. Měl by být světle hnědý, ale ne spálený. Dejte ho okapat na papírovou utěrku.

3. KROK

Osmažený chléb namažte plnotučnou hořčicí a pálivým kečupem, kdo nemá rád pálivý, samozřejmě může použít i běžný kečup. Nakrájejte si cibuli na půlkolečka, nakrájejte jarní cibulku a chléb obojím ozdobte. Vynikající je k němu například rajče nebo kyselé okurky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů