Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný kořeněný bůček

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nakládaný kořeněný bůček - postup přípravy

Vepřový bůček nemusíte pokaždé vařit či péct. Stačí ho naložit do roztoku, nechat náležitě uležet a dochutit kořenicí směsí.

Ingredience pro:
1 porce

Na maso

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vykostěný bůček dobře očistěte a rozdělte na 6 částí. Dejte je do větší zapékací mísy nebo podobné nádoby. Svařte 1,5 litru vody se 150 gramy soli a roztok nalijte na maso, aby bylo celé ponořené. Zatižte ho třeba talířem, přikryjte fólií a nechte 2 dny při pokojové teplotě.

2. KROK

Poté vodu slijte a svařte novou solnou směs o stejné koncentraci. Opět ji nalijte na maso, zatižte ho a zakryjte. Pak ho dejte na týden do lednice.

3. KROK

Vodu slijte a maso dokonale osušte papírovými utěrkami. Dejte ho do velkého plastového sáčku a nechte ho hodinu ztuhnout v mrazáku. Mezitím si prolisujte dostatek česneku a nasekejte hrst kopru najemno.

4. KROK

Maso vyndejte z mrazáku a potřete ho česnekem. Dva kusy masa obalte v kopru, dva kusy v mletém černém pepři a dva kusy ve sladké paprice. Takto naložené maso uchovávejte v mrazáku.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů