Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová roláda s ovocem podle rakouského receptu

1,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotová roláda s ovocem podle rakouského receptu - postup přípravy

Pokud byste rádi upekli nějaký zajímavý dezert, ať už na oslavu či jen tak ke kávě, vyzkoušejte tento starý rakouský recept. Výsledkem je luxusní roláda plná ovoce, kterou nikdo nepohrdne.

Ingredience pro:
1 porce

Na náplň

Na těsto

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Poté na něj rovnoměrně rozprostřete mražené třešně a mražené borůvky. Nakonec na ovoce rovnoměrně nastrouhejte hořkou čokoládu.

2. KROK

Oddělte žloutky a bílky ze 4 vajec. Do mísy k bílkům přidejte špetku soli a začněte je šlehat. Když začnou pěnit, zašlehávejte postupně cukr, dokud nebudete mít tuhý sníh. Do něho poté zašlehejte olej a nakonec postupně jeden po druhém i žloutky. Na sníh prosejte mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Opatrně ale pečlivě pomíchejte, těsto musí zůstat nadýchané.

3. KROK

Těsto poté rovnoměrně rozložte na plech na ovoce s čokoládou. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 30 minut. Poté ho nechte vychladnout. Následně dejte přes plech pečicí papír a překlopte korpus tak, aby těsto bylo dole a ovoce nahoře. Poté vše srolujte do rolády, tu zabalte do pečicího papíru a dejte do ledničky ztuhnout.

4. KROK

Vlašské ořechy nasekejte na malé kousky. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a k ní přidejte nasekané ořechy. Vršek a strany rolády pokryjte čokoládovou směsí, nechte ztuhnout a servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů