Vepřové kotlety na tymiánu - postup přípravy
Kotleta patří mezi nejoblíbenější druh vepřového masa, ne každý ale ví, jak ji správně připravit, tak aby byla opravdu měkká, jemná a zároveň skvěle chutnala. Podle receptu paní Romany Važanské to ale zvládnete hravě a všichni si ji budou pochvalovat.
Ingredience
Den před vařením maso naklepejte. Z obou stran ho osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Plátky pak posypejte nasekaným tymiánem. Maso poté uložte na noc do ledničky.
Na pánev dejte škvařit nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte. Cibule by měla ztmavnout, ale nesmíte ji připálit. Pak přidejte sádlo, a když je dostatečně rozpálené, vložte do pánve kotlety. Osmažte je z obou stran, dokud maso nebude měkké, a dostatečně propečené.
Ke konci přidejte nasekanou chilli papričku. Maso poté vyjměte, výpek podlijte trochou vody a zredukujte na šťávu. Hotové kotlety podávejte přelité šťávou a s máslovými šťouchanými bramborami.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.