Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové kotlety na tymiánu

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vepřové kotlety na tymiánu - postup přípravy

Kotleta patří mezi nejoblíbenější druh vepřového masa, ne každý ale ví, jak ji správně připravit, tak aby byla opravdu měkká, jemná a zároveň skvěle chutnala. Podle receptu paní Romany Važanské to ale zvládnete hravě a všichni si ji budou pochvalovat.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Den před vařením maso naklepejte. Z obou stran ho osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Plátky pak posypejte nasekaným tymiánem. Maso poté uložte na noc do ledničky.

2. KROK

Na pánev dejte škvařit nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte. Cibule by měla ztmavnout, ale nesmíte ji připálit. Pak přidejte sádlo, a když je dostatečně rozpálené, vložte do pánve kotlety. Osmažte je z obou stran, dokud maso nebude měkké, a dostatečně propečené.

3. KROK

Ke konci přidejte nasekanou chilli papričku. Maso poté vyjměte, výpek podlijte trochou vody a zredukujte na šťávu. Hotové kotlety podávejte přelité šťávou a s máslovými šťouchanými bramborami.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů