Nepečené kávové řezy s vanilkovým krémem a želatinou - postup přípravy
Pro přípravu těchto lahodných kávových řezů nemusíte zapínat troubu ani sporák. Stačí rozmíchat trochu želatiny a stylově ji navrstvit s kulatými piškoty. Příprava je geniálně snadná.
Ingredience
Před započetím přípravy vyndejte alespoň půl hodiny předem všechny suroviny z lednice, aby získaly pokojovou teplotu a později se snáze spojily do homogenní hmoty.
Rozpusťte pomerančovou želatinu v horké vodě a nechte ji vychladnout. Pokud neseženete pomerančovou želatinu, rozpusťte klasickou želatinu v horké pomerančové limonádě, případně jí dodejte více barvy potravinářským barvivem.
Obdélníkovou formu na pečení s odnímatelnými bočnicemi o rozměrech 25 x 35 cm bohatě vymažte máslem. Berte piškoty jeden po druhém, namáčejte je v pomerančovém želé a skládejte je do formy jeden vedle druhého. Poté je nechte zchladnout.
Do misky vsypte 2 lžičky bezbarvé želatiny, přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a zalijte obojí 125 ml horké vody. Dobře promíchejte a nechte zchladnout.
V jiné misce vyšlehejte změklé máslo nebo margarín s cukrem a jedním žloutkem a vše vyšlehejte ručním šlehačem do homogenní směsi. Postupně přidávejte vanilkový tvaroh a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs. K ní přisypejte dvě sklenice sušeného mléka a pečlivě ho zapracujte do směsi. Nakonec po lžících a za stálého šlehání přilévejte rozpuštěnou kávovou želatinu. Dobře, ale krátce prošlehejte a směs nalijte na piškotovou vrstvu v plechu.
Poté znovu namáčejte piškoty do pomerančové želatiny a vyskládejte z nich na krém druhou souvislou vrstvu.
Piškoty zalijte vyšší vrstvou pomerančové želatiny a vše nechte několik hodin ztuhnout. Dezert opatrně vyjměte z formy, nakrájejte na porce a podávejte.
Videopostup krok za krokem