Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vařené trhané vepřové koleno s bramborovým salátem se žampiony

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 210 minut

Vařené trhané vepřové koleno s bramborovým salátem se žampiony - postup přípravy

Mnozí labužníci mají nejraději vepřové koleno vařené či ještě lépe pečené. Pokud ale toužíte po změně, můžete tento kus masa připravit jako netradiční masovou „roládu“, ke které se hodí domácí bramborový salát, například podle receptury se žampiony a slaninou.

Ingredience pro:
1 porce

Na maso

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vložte vepřová kolena do hrnce s vodou a dejte je vařit. Jakmile voda začne vřít, odstraňte z ní pěnu. Do hrnce dejte očištěnou mrkev, dvě cibule a lžičku soli a vařte maso cca 3,5 hodiny. Po 2,5 hodinách přidejte několik kuliček černého pepře a 15 minut před koncem asi tři bobkové listy.

2. KROK

Vyndejte maso z vývaru, ale ten nevylévejte. Na jedné straně kolena podílně nařízněte a zbavte je kostí. Poté vyndejte všechno maso tak, aby zůstaly jen kůže. Vezměte obdélníkový pekáč a na délku i šířku přes něj natáhněte fólii tak, aby jí na všech stranách hodně přebývalo. Kůže rozložte do pekáče.

3. KROK

Maso natrhejte a nakrájejte na malé kousky a dejte je do mísy. Přidejte trochu nasekané petrželky, dva nakrájené česneky, sušená rajčata, osolte a opepřete a přilijte 150 mililitrů vývaru. Vše promíchejte a pak směs rozložte na kůže v pekáči. Vše zabalte do potravinářské fólie (viz video), utáhněte ji a dejte maso přes noc do lednice ztuhnout. Druhý den „roládu“ krájejte na plátky.

4. KROK

Na bramborový salát nejprve uvařte brambory. Až vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Pokrájejte žampiony a dejte je smažit na pánev na trochu oleje. Pak k nim přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a jeden až dva stroužky česneku. Vše osolte a opepřete a smažte doměkka. Pak přidejte lžičku hořčice a lák z okurek.

5. KROK

Poté vše přidejte do mísy k bramborám. Nakrájejte na kostičky nakládané okurky a nasekejte trochu jarní cibulky. Obojí zamíchejte do salátu. Salát při servírování posypejte trochou nasekaného kopru a podávejte ho s hotovou masovou „roládou“.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů