Medové kuřecí paličky - postup přípravy
Kuřecí paličky pečené v medové marinádě vás osloví na první ochutnání. Když si odmyslíme dobu marinování, je jejich příprava docela rychlá a nenáročná, a proto je to nejmenší připravit si je třeba na večer k televizi nebo na přátelskou či rodinnou sešlost.
Ingredience
Kuřecí paličky ze všech stran posypejte solí a vložte je do velké mísy a nechte ho 30 minut odležet.
Mezitím do jiné misky nalijte 3 nebo 4 lžíce kefíru (či jogurtu), přidejte trochu hořčice a rajčatového protlaku. Vše zakápněte lžící medu a přidejte rostlinný olej. Do směsi přisypejte sůl, oba druhy pepře, mletý kmín a majoránku a vše důkladně promíchejte.
Na odleželé osolené kuře nastrouhejte či prolisujte česnek (případně jej přidejte přímo do kořenicí marinády) a zalijte ho připravenou kořenicí směsí. Poté paličky s kořením důkladně promíchejte, aby se maso směsí kompletně obalilo. Takto připravené kuře vložte v zakryté míse do lednice alespoň na 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat, během čehož jej průběžně 2krát až 3krát promíchejte.
Marinované kuřecí paličky vyskládejte do zapékací misky a zalijte ho rovnoměrně zbylou marinádou. Troubu rozehřejte na teplotu 195 °C a nechte kuře v odkryté misce péct 40 minut. Po uplynutí této doby snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení dalších 20 až 25 minut, v jejichž průběhu maso pravidelně kontrolujte a přelévejte výpekem z misky. Pokud by se začaly paličky připalovat, aniž by byly ještě dostatečně propečené, snižte teplotu o dalších 5 až 10 °C.
Po dopečení kuřecí paličky nechte zchladnout a podávejte samotné, s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo se smaženými hranolky či jinou vaší oblíbenou přílohou.
Videopostup krok za krokem