Kuřecí prsa v alobalových miskách se salátem z červeného zelí - postup přípravy
Pokud vám už došla inspirace na pokrmy z kuřecího masa, můžete ho spolu s dalšími surovinami zapéct v alobalových miskách. Vynikající přílohou k němu je např. salát z červeného zelí.
Na maso
Na salát
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Dejte je do mísy, přilijte mléko, přikryjte a nechte 30 minut stát. Z alobalu si udělejte 3 pomyslné misky s přeloženým okrajem. Musí ale být menší než talíř, každá bude na jednu porci.
Brambory nakrájejte na plátky. V míse k nim dejte olej, osolte je a opepřete a promíchejte. Poté je vyskládejte na dno misek. Červenou cibuli nakrájejte na půlkolečka a dejte ji na brambory. Na ně rozložte kuřecí maso, které osolte a opepřete. Rozšlehejte kysanou smetanu nebo jogurt s vejci a maso touto směsí zalijte.
Nakrájejte rajčata na plátky a dejte je na maso. Pak nastrouhejte sýr a nasypejte ho na rajčata. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte vše 40 minut.
Během pečení nakrájejte červené zelí na nudličky. Do mísy k němu nastrouhejte mrkev, přidejte dvě malé na kostičky nakrájené okurky, sterilovanou kukuřici a nasekaný kopr. Vše osolte a opepřete, přidejte jablečný ocet a olivový olej a vše promíchejte. Salát servírujte k hotovému masu.