Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Topinky s domácí lutenicí a sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Topinky s domácí lutenicí a sýrem - postup přípravy

Tajemné slovo „lutenice“ je pamětníkům dobře známé, pokud jej ale vidíte poprvé, pak vězte, že se jedná o pomazánku z vařených brambor a dalších přísad, která byla populárním hospodským jídlem na počátku minulého století. O osvědčený recept na zjednodušenou domácí formu lutenice se podělila paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je vychladnout. Slupku oloupejte, brambory nahrubo nastrouhejte, podle chuti osolte, opepřete, přidejte trochu kečupu, hořčice a špetku chilli. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte a obojí vmíchejte do bramborové směsi.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla a opečte na něm plátky chleba po obou stranách dozlatova. Topinky natřete lutenicí, posypejte strouhaným sýrem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů