Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené bonbóny z datlí, arašídů a čokolády

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Nepečené bonbóny z datlí, arašídů a čokolády - postup přípravy

Nepečené vánoční cukroví je třešničkou na dortu každé sváteční tabule. Pokud hledáte nějaký neotřelý a originální recept, právě jste ho našli.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Sušené datle vsypte do misky a zalijte je horkou vodou, v níž je nechte stát asi 10 minut, aby nasákly a zvláčněly.

Arašídy vsypte do misky elektrického sekáčku nebo mixéru a rozmixujte je najemno. Z namočených datlí vyjměte pecku a dužninu přihoďte do mixéru k rozemletým arašídům. Vše společně ještě chvíli mixujte, abyste získali soudržnou a tvarovatelnou pastu, kterou vyklopte do misky a rukou ji chvilku hněťte, aby získala konzistenci plastelíny.

2. KROK

Z arašídovo-datlové hmoty odštípněte asi třetinu, zformujte z ní váleček a obalte jej v sezamových semínkách. Stejným způsobem zpracujte i zbylé dvě třetiny hmoty. Namísto sezamových semínek můžete použít jakákoliv jiná semínka nebo drcené ořechy, které máte rádi.

3. KROK

S pomocí rukojeti vařečky v jednotlivých válečcích vytvořte podélné prohlubně. V misce nad parní lázní rozpusťte bílou (nebo jakoukoliv jinou) čokoládu a vlijte ji do zdobicího sáčku. Totéž udělejte i s hořkou čokoládou.

Bílou čokoládu vytlačte do utvořených prohlubní v datlových válečcích. Hořkou čokoládou vytvořte příčné proužky přes vrstvu bílé čokolády a s pomocí špejle či párátka vytvořte podélnou linku, díky níž proužky tmavé čokolády vytvarujete do tvaru lístečků.

4. KROK

Připravené tyčinky vložte do lednice na 5 minut vychladit a ztuhnout. Poté je nožem zahřátým v horké vodě nakrájejte na kousky o šířce kolem 1 až 2 cm, vložte je do malých papírových košíčků a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů