Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 jednoduché a levné recepty z 1 kuřete

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

2 jednoduché a levné recepty z 1 kuřete - postup přípravy

Kompletní menu z jednoho kuřete se vám bude hodit kdykoliv ve všední dny, kdy není času nazbyt. Inspirujte se dvěma osvědčenými recepty od paní Andy Březinové.

Ingredience pro:
1 porce

Kuřecí vývar

Špagety s kuřecím masem

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Špagety s kuřecím masem

1. Celé kuře vykostěte a maso nakrájejte na drobné kostičky. Očistěte cibuli a nasekejte ji nadrobno. V hrnci rozpalte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm cibuli dorůžova. Přihoďte kuřecí maso a pokračujte v restování, dokud nezezlátne. Přidejte sůl, pepř, sladkou papriku a chvilku za stálého míchání nechte zarestovat. Poté přidejte podle chuti rajčatový protlak a trochu kečupu, promíchejte a zalijte vodou. Pod pokličkou směs chvilku poduste.

2. Nakrájejte na drobné kostičky čerstvou papriku, rajčata a dva stroužky česneku a všechnu zeleninu přihoďte do hrnce s kuřecím masem. Promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud maso i zelenina úplně nezměknou a nepropojí se do homogenní omáčky.

3. Vedle v hrnci si uvařte špagety podle návodu doměkka. Těsně před dovařením omáčku ochuťte dvěma prolisovanými stroužky česneku, trochou sušené bazalky a majoránky a popřípadě ještě trochou soli a pepře a odstavte z ohně.

4. Uvařené špagety slijte, ihned je rozdělte na talíře, polijte je připravenou omáčkou, zasypejte strouhanou mozzarellou a podávejte.

2. KROK

Kuřecí vývar

1. Kostru kuřete, která vám zbyla po vykoštění masa na špagety, vložte do hrnce, přidejte k ní celou cibuli i se slupkou, stroužek česneku rovněž ve slupce, očištěnou a rozpůlenou mrkev a kousek celeru. Přihoďte pár kuliček pepře a nového koření, bobkový list, trochu soli a přiveďte k varu. Kostru vařte nejméně tak dlouho, dokud se zbylé maso nezačne od ní oddělovat a zelenina úplně nezměkne (anebo klidně několik hodin, čím déle, tím lépe). Poté vývar slijte přes sítko.

2. Uvařené maso oberte a vraťte ho zpátky do polévky. Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky a rovněž je vraťte do vývaru. Vedle v hrnci uvařte polévkové nudle, přidejte je do polévky, podle chuti ji dosolte a dopepřete a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů