Mandlová kolečka - postup přípravy
Mandlová kolečka jsou dalším snadným zářezem do bohaté sbírky různých druhů vánočního cukroví. O svůj oblíbený recept se s námi podělila paní Dagmar Kazdová.
Ingredience
Hladkou mouku spolu s kakaovým práškem a moučkovým cukrem prosejte do hluboké mísy. Do sypké směsi vmíchejte jemně mleté neloupané mandle a půl lžičky skořice, přidejte jedno celé vejce a jeden žloutek a změklé, na kousky pokrájené máslo. Vše zpracujte do homogenního a soudržného těsta, které zabalte do fólie a vložte do lednice alespoň na 1 až 2 hodiny uležet.
Odpočaté těsto vyválejte na tenkou placku, vykrájejte z ní kolečka či jiné tvary, vyskládejte je na plech a dejte upéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 20 minut. Po dopečení nechte kolečka vychladnout, po dvojicích je slepujte krémem, polijte čokoládovou polevou a ozdobte dle své chuti a fantazie.