„Minutový“ čokoládový krém - postup přípravy
Toto je pravděpodobně nejrychlejší a nejjednodušší čokoládový krém, který můžete využít na nejrůznější dezerty od sušenek až po dorty. Mimo jiné je také skvělý pro zdobení a slepování vánočního cukroví.
Ingredience
Dvě polévkové lžíce změklého másla vložte do misky a zasypejte ho hrnkem moučkového cukru. Přisypejte dvě čajové lžičky kvalitního kakaového prášku (nevěřili byste, jak velký rozdíl ve výsledné chuti dokáže udělat kvalitní a nekvalitní kakao) a přidejte jednu polévkovou lžíci horké vody.
Jednoduše metličkou všechny přísady promíchejte do homogenní konzistence. Pokud by byla směs moc hustá a špatně se míchala, přidejte později ještě jednu lžíci vody. Jestliže je naopak moc řídká, přidejte trochu cukru. S přidáváním ale buďte opatrní a dělejte to až tehdy, když budou všechny ingredience dobře promíchané, abyste neuvízli v začarovaném kruhu přidávání vody a cukru.
Hotový krém spojte dohromady několikerým krouživým promícháním stěrkou a pak už ho jen naplňte do zdobicího sáčku a vytvořte krémem zdobení, anebo jím poslepujte mandlové dortíčky či jiné podobné cukroví.
Videopostup krok za krokem