Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

„Minutový“ čokoládový krém

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

„Minutový“ čokoládový krém - postup přípravy

Toto je pravděpodobně nejrychlejší a nejjednodušší čokoládový krém, který můžete využít na nejrůznější dezerty od sušenek až po dorty. Mimo jiné je také skvělý pro zdobení a slepování vánočního cukroví.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Dvě polévkové lžíce změklého másla vložte do misky a zasypejte ho hrnkem moučkového cukru. Přisypejte dvě čajové lžičky kvalitního kakaového prášku (nevěřili byste, jak velký rozdíl ve výsledné chuti dokáže udělat kvalitní a nekvalitní kakao) a přidejte jednu polévkovou lžíci horké vody.

2. KROK

Jednoduše metličkou všechny přísady promíchejte do homogenní konzistence. Pokud by byla směs moc hustá a špatně se míchala, přidejte později ještě jednu lžíci vody. Jestliže je naopak moc řídká, přidejte trochu cukru. S přidáváním ale buďte opatrní a dělejte to až tehdy, když budou všechny ingredience dobře promíchané, abyste neuvízli v začarovaném kruhu přidávání vody a cukru.

3. KROK

Hotový krém spojte dohromady několikerým krouživým promícháním stěrkou a pak už ho jen naplňte do zdobicího sáčku a vytvořte krémem zdobení, anebo jím poslepujte mandlové dortíčky či jiné podobné cukroví.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů