Plněné polštářky z listového těsta - postup přípravy
Pokud se chcete vyšvihnout před rodinou či návštěvou něčím novějším, vyzkoušejte jednoduché plněné polštářky z listového těsta, a to hned se dvěma různými náplněmi. Na své si přijdou nejen milovníci čokolády, ale i povidel.
Ingredience
Na potření
Na posypání
Hořkou čokoládu rozdělte nahřátou čepelí nože na kostičky a rozložte si plát listového těsta. Na jeho polovinu dejte v pravidelných rozestupech kostičky čokolády. Pak na každou z nich nasypejte trochu sekaných lískových ořechů. Přeložte druhou polovinou plátu, těsto na krajích spojte a v mezerách mezi kostičkami rozkrájejte kolečkem na pizzu na polštářky.
Na polovinu druhého plátu těsta namažte ricottu. Tu poté potřete vrstvou povidel. Přeložte druhou polovinou plátu, těsto na krajích spojte a kolečkem na pizzu rozkrájejte na čtvercové polštářky veliké jako u čokolády.
Dejte oba kusy těsta na pečicím papíře na plech. Smíchejte žloutek, cukr a mléko a směsí polštářky potřete. Ty plněné ricottou a povidly navíc posypejte cukrem krystal. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 190 °C a pečte polštářky 20 až 25 minut. Vychladlé polštářky s čokoládou na závěr posypejte směsí moučkového cukru s kakaem.