Jablečné řezy s tvarohovým krémem - postup přípravy
Kombinace piškotového těsta, jablek s pudinkem a tvarohu s zakysanou smetanou tvoří výtečný dezert. Recept na něj nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Na těsto
Na náplň
Na krém
Oddělte z vajec bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte do pěny. Postupně k nim přidávejte cukr a vyšlehejte pevný sníh. Poté postupně do sněhu zašlehejte žloutky a olej. Pak do něj lehce vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
Vyložte plech pečícím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte plech do předehřáté trouby na 170 °C a pečte asi 20 minut do růžova.
Jablka zbavte jádřince. Nakrájejte je na malé kostičky, dejte je do hrnce, zalijte je polovinou vody a 10 minut povařte. Ve zbylé vodě rozmíchejte pudink s cukrem, vlijte ho k jablkům a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Pak směs nalijte na vychladlé těsto a nechte vychladnout.
Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a dle chuti směs oslaďte. Naneste krém na jablečnou vrstvu a případně ho ozdobte cákanci z rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy.