Broskvový koláč podle babiččina receptu - postup přípravy
Velmi chutný a rychlý koláč lze upéct z jednoduchého těsta s broskvemi sypaného drobenkou. Recept na něj nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová, která jej zdědila po své babičce.
Na těsto
Na drobenku
Vejce vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Přilijte rozpuštěné máslo a přisypejte mouku a prášek do pečiva. Vymíchejte těsto, které nalijte na menší plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Lze ho i vyložit pečicím papírem.
V misce smíchejte máslo, mouku, cukr a vanilkový cukr a prsty zpracovávejte tak dlouho, dokud nebudete mít krásnou drobenku. Pak dejte do těsta kousky broskví, ale jde použít i jiné oblíbené ovoce. Vše posypejte vrstvou drobenky.
Vložte plech s těstem do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte 30 až 40 minut. Jestli je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.