Játra v rajčatovo-smetanové omáčce - postup přípravy
Játra lze velmi rychlým a snadným způsobem připravit v rajčatové smetanové omáčce, která se výborně hodí k těstovinám. Recept na vynikající oběd či večeři nám poskytla paní Diana Berkyová.
Ingredience
Játra nakrájejte na menší kousky, osmažte je na rozpálené pánvi na oleji, opepřete je a dejte bokem. Je třeba je udržet teplé, proto je přiklopte a například ještě přikryjte. Na pánev, ve které jste dělali játra, dejte nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a smažte je, dokud cibulka nezesklovatí.
Na pánev poté přidejte pokrájená rajčata, cukr a přilijte smetanu. Solamyl smíchejte s trochou vody a zahustěte jím omáčku. Provařte vše asi 3 minuty a pak vraťte zpět játra do pánve. Nakonec dochuťte majoránkou a solí. Omáčku servírujte s vařenými těstovinami. Na závěr je můžete ozdobit zeleninou.