Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Játra v rajčatovo-smetanové omáčce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Játra v rajčatovo-smetanové omáčce - postup přípravy

Játra lze velmi rychlým a snadným způsobem připravit v rajčatové smetanové omáčce, která se výborně hodí k těstovinám. Recept na vynikající oběd či večeři nám poskytla paní Diana Berkyová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Játra nakrájejte na menší kousky, osmažte je na rozpálené pánvi na oleji, opepřete je a dejte bokem. Je třeba je udržet teplé, proto je přiklopte a například ještě přikryjte. Na pánev, ve které jste dělali játra, dejte nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a smažte je, dokud cibulka nezesklovatí.

2. KROK

Na pánev poté přidejte pokrájená rajčata, cukr a přilijte smetanu. Solamyl smíchejte s trochou vody a zahustěte jím omáčku. Provařte vše asi 3 minuty a pak vraťte zpět játra do pánve. Nakonec dochuťte majoránkou a solí. Omáčku servírujte s vařenými těstovinami. Na závěr je můžete ozdobit zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů