Ředkvičková pomazánka s vejci - postup přípravy
Když narazíte v obchodě na sympatický svazek ředkviček, ale netušíte, co byste s ním doma vyvedli, vyzkoušejte jednoduchou pomazánku s vejci a cibulí podle receptu od paní Hany Petrášové.
Ingredience
Vejce nechte vařit ve vodě 10 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztuhl. Po dovaření je nechte úplně vychladnout, oloupejte skořápku a vajíčka nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte ji nadrobno, ředkvičky pokrájejte na kostičky nebo na tenké proužky a vše společně smíchejte v hluboké míse.
Salátovou směs trochu osolte, opepřete a případně přidejte také špetku mletého chilli. Přikápněte trochu plnotučné hořčice a majonézy a vše promíchejte, aby se jimi všechny ingredience v salátu důkladně obalily.
Hotovou pomazánku nechte vychladit a podávejte spolu s čerstvým pečivem nebo s topinkou.