Smažené tyčinky s klobásou, sýrem a petrželkou - postup přípravy
Vynikajícím pohoštěním na party, k televizi nebo vínu a pivu mohou být domácí tyčinky. Skvělou chuť jim dodává kefír přidaný do těsta.
Ingredience
V míse rozšlehejte vejce, přidejte trochu soli, cukr, nasekanou petrželku a kefír a promíchejte. Poté do mísy dejte na jemném struhadle nastrouhaný tvrdý sýr, na malé kousky nakrájenou měkkou klobásu a nakonec přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva. Zamíchejte a pak rukou vypracujte hladší těsto.
Dejte těsto na mírně pomoučněný vál, zpracujte ho rukou, udělejte bochánek, přikryjte ho fólií a nechte 10 minut odpočinout. Poprašte vál i těsto moukou a vyválejte těsto na čtvercovou placku o síle maximálně půl centimetru. Pak kolečkem na pizzu vykrájejte tyčinky asi centimetr široké a 15 centimetrů dlouhé, případně si jejich velikost upravte podle sebe.
Dejte rozpálit olej na pánvi a tyčinky na něm usmažte ze všech stran hezky do zlatova. Po dosmažení je dejte okapat na papírové kuchyňské ubrousky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem