Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Horecké koláčky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Horecké koláčky - postup přípravy

Tyto slovenské koláčky jsou zvláštní tím, že ač se v těstě vyskytuje droždí, nenechávají se vůbec kynout. Výsledkem je jemně nafouknuté, křehké pečivo, které si na první ochutnání zamilujete, stejně jako paní Anna Horáčková, která se podělila o svůj oblíbený recept na ně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Smíchejte polohrubou mouku s vejcem, rozdrobeným droždím a mlékem. Přidejte k nim tuk, který nechte předem zmrazit a do směsi jej nastrouhejte na hrubém struhadle. (Pokud použijete máslo, bude těsto o něco lepivější, což je normální a nenechte se tím odradit.)

2. KROK

Vypracujte soudržné těsto, které rozválejte na plát silný asi 3 až 5 mm. Rádlem ho rozkrájejte na čtverečky, doprostřed každého z nich dejte lžičku povidel a přeložte ho tak, abyste náplň do čtverečku uzavřeli.

3. KROK

Koláčky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C, kde je nechte péct asi 15 až 20 minut, dokud nezačnou na okrajích jemně zlátnout.

4. KROK

Rozemelte vanilkový cukr na moučku a smíchejte ho s klasickým moučkovým cukrem. Upečené koláčky ještě horké vyklepejte do hromádky připravené cukrové směsi, kompletně je v ní obalte, vyskládejte je na tácek, nechte je vychladnout a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů