Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekový chlebíček s bylinkami a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Česnekový chlebíček s bylinkami a sýrem - postup přípravy

Výborný česnekový chlebíček podle receptu paní Romany Važanské vás okouzlí nejen svou pronikavou chutí česneku, ale také neodolatelnou vůní jarních bylinek.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Nejprve vyšlehejte žloutky s máslem. Prosejte mouku a poté do ní přidejte sůl, pepř, jedlou sodu a mléko. Směs postupně přidávejte do ušlehaných žloutků a důkladně promíchejte.

2. KROK

Do těsta vmíchejte slaninu, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky s prolisovaným česnekem. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho do těsta.

3. KROK

Těsto přelijte do formy vymazané tukem a pečte ho v předem předehřáté troubě na 180°C po dobu zhruba 30–40 minut. Před vyklepnutím z formy nechte chlebíček úplně vychladnout.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů