Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí plátky ve smetanové omáčce s petrželkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kuřecí plátky ve smetanové omáčce s petrželkou - postup přípravy

Kuřecí prsa lze velmi jednoduše a poměrně rychle připravit jako minutku na pánvi se smetanovou omáčkou. Ideální přílohou jsou pečené brambory v troubě.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na maso

Na brambory

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí prsa z jedné strany nařezejte do mřížky, aby se lépe propekla. Poté je z obou stran osolte a opepřete. Následně rozehřejte máslo a olej na pánvi a osmažte prsa do zlatova z obou stran.

2. KROK

Ke konci přidejte na pánev nasekaný česnek a krátce ho prosmahněte. Poté vyjměte maso a přihoďte na pánev nakrájenou světlou a červenou cibuli, smažte asi 2 minuty. Nakonec přidejte mouku a zarestujte ji.

3. KROK

Do pánve přilijte smetanu na vaření, poté vodu a dle chuti osolte. Přidejte muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nakonec do omáčky vraťte maso, pánev přikryjte a vařte 10 až 12 minut. Občas omáčku promíchejte, aby se nepřipálila.

4. KROK

Na brambory potřebujete velmi malé brambory. Pečlivě je omyjte, aby na nich nezůstaly nečistoty. Do každé vykrojte pomyslný klínek. Brambory dejte do mísy, osolte, přidejte sušený česnek, sladkou papriku a provensálské bylinky, přilijte trochu oleje a promíchejte. Poté je dejte do pekáčku a vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte je zhruba 15 až 20 minut.

5. KROK

Hotové kuřecí plátky podávejte přelité smetanovou omáčkou společně s pečenými brambory.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů