Sváteční pečená krkovice plněná zeleninou, slaninou a sýrem - postup přípravy
Vepřovou krkovici v celku můžete naříznout, namarinovat a naplnit dalšími ingrediencemi. Upečená v troubě spolu s bramborem bude skvělým hlavním chodem.
Ingredience
Krkovici v celku nařízněte na plátky asi do dvou třetin výšky, ve spodní části však musí maso držet pohromadě. Pak si v misce smíchejte asi 2 až 3 lžičky soli podle vaší chuti, pepř, sladkou papriku, chilli, sušený česnek, citronovou šťávu a 2 lžíce olivového oleje. Maso potřete ze všech stran přibližně polovinou marinády, zakryjte ho fólií a dejte ho na několik hodin marinovat do lednice.
Nakrájejte si cibuli a červenou papriku na kolečka. Dále si připravte plátky slaniny a sýra. Do mísy dejte na větší kusy nakrájené brambory a česnek, přidejte lžičku soli, 2 lžíce olivového oleje a promíchejte.
Dno formy potřete trochou marinády a dejte do ní maso. Mezi rozevřené kusy masa dejte kusy cibule, papriky, sýru a slaniny a vše stáhněte provázkem tak, aby maso drželo pohromadě (viz video). Kolem plněné krkovice rozložte brambory a česnek a potřete ji zbytkem marinády. Vložte přikrytou formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a vše pečte zhruba 60 minut. Pak maso odkryjte a pečte dalších 60 až 70 minut. Poté ho naporcujte na jednotlivé plátky a servírujte s pečeným bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.