Česneková polévka s bramborem a vejcem - postup přípravy
Poctivou domácí česnečku, která se hodí jak k obědu, tak i jako lék na kocovinu, je velmi snadné uvařit. Svůj osvědčený recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Brambory si oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte je do hrnce s 2 litry vývaru, podle chuti osolte a opepřete a dejte je vařit, dokud nebudou měkké. Pokud nemáte vývar, lze samozřejmě použít i kupovaný bujon v kostce.
Když jsou brambory měkké, přidejte do polévky lisovaný česnek. Jeho množství lze upravit i podle toho, jak máte polévku rádi silnou. Poté ji dochuťte majoránkou, množství můžete upravit dle chuti.
Hned poté rozkvedlejte vejce, nalijte je do polévky, zamíchejte a přestaňte ji vařit. Polévku už jen na závěr dle chuti dosolte a můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.