Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové šneky s lískovými ořechy

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pudinkové šneky s lískovými ořechy - postup přípravy

Pudinkové šneky z domácího těsta podle receptu od paní Katky Sojkové jsou lahodným a křehkým dezertem, které je hotový během pár chvil. Skvěle je doplňují lískové oříšky.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Kvásek

Pudink

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Uvařte pudink podle návodu na obalu. Poté ho odstavte z plotny a zamíchejte do něj rozinky. Nechte ho vychladnout.

2. KROK

Než puding řádně vystydne, připravte si těsto. Z vlažného mléka, trochu cukru a rozdrobeného droždí udělejte kvásek. Nechte ho na teplém místě vzejít.

3. KROK

Poté k němu přidejte mouku, cukr, žloutky a také rozpuštěné, ale nikoliv horké máslo. Těsto posolte a vypracujte do hladka. Hotové těsto nechte další hodinu kynout.

4. KROK

Po vykynutí ho rozválejte na zhruba 1 cm vysoký plát, který potřete již vychladlým pudinkem. Pudink posypejte skořicovým cukrem a pečlivě celý plát zarolujte.

5. KROK

Nakrájejte ho pomocí nitě na plátky o síle 2 cm a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Hotové šneky potřete mlékem a dle chuti ještě posypte skořicovým cukrem a lískovými oříšky.

6. KROK

Šneky pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě potřít rozpuštěným máslem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů