Rizoto z jasmínové rýže s trhaným vepřovým masem a zeleninou - postup přípravy
Jednoduché rizoto s vepřovým masem, zeleninou a jasmínovou rýží je za pár chvil hotové a uspokojí i náročné jedlíky. O svůj oblíbený recept na něj se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Jasmínovou rýži propláchněte ve studené vodě, vsypte ji do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody, přidejte lžičku soli a nechte ji pod pokličkou vařit, dokud se voda do rýže zcela nevsákne. Pokud chcete, můžete do rýže přidat hřebíček a kousek cibule. Po dovaření rýži propláchněte studenou vodou a nechte ji důkladně okapat.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou jarní cibulku i s natí. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek, předvařené a na kousky natrhané vepřové maso a nechte ho mírně zezlátnout. Přihoďte sterilovanou či mraženou kukuřici a hrášek, nadrobno nakrájenou papriku, podle chuti sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směs restujte, dokud zelenina nezměkne.
Masovou směs smíchejte s uvařenou rýží. Rizoto podávejte posypané strouhaným sýrem a jarní cibulkou a doplněné o nakládané okurky nebo jinou zeleninu, kterou máte rádi.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.