Pudinková peřina se zakysanou smetanou a Margotkou - postup přípravy
Vynikající koláč složený ze 3 různých vrstev z těsta, čokoládového pudinku a zakysané smetany se skvěle hodí k odpolední kávě. Recept nám poskytla paní Jitka Kořánová.
Na těsto
Na pudink
Na povrch
Vejce, cukr a olej vyšlehejte do pěny. Přilijte vodu. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Formu s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem nebo vymažte a vysypejte moukou a nalijte do ní těsto.
Z mléka, čokoládového práškového pudinku a cukru uvařte za stálého míchání pudink. Nalijte ho rovnoměrně na těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 30 minut.
Na ještě horký koláč rozetřete zakysanou smetanu a posypejte jej nastrouhanou tyčinkou Margot podle vaší chuti. Po vychladnutí můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.